Vi på Nordrest tror att en god måltid handlar om mer än bara maten på tallriken. Det handlar om smak, kvalitet och omtanke – för gästen, för medarbetaren och för vår planet.
Med rötter i Sverige och en passion för nordiska smaker har vi vuxit till en ledande restaurangkoncern. Våra över 200 restauranger i Sverige och Finland erbjuder hållbara och välsmakande rätter, lagade på noggrant utvalda råvaror med passion och omsorg.
Vi kombinerar lokal styrning med nordiska värderingar och hållbarhet i fokus. Genom att samarbeta med lokala aktörer skapar vi rätter där kvalitet och smak står i centrum. Oavsett om du besöker oss för en snabb bit mat eller en längre måltid, vill vi att du ska känna skillnaden.
Nordrest grundades 2014 av Thomas Dahlstedt och har sedan dess vuxit stadigt och lönsamt. Idag driver vi över 200 restauranger i Sverige och Finland och är en av de ledande aktörerna inom food service. Våra restauranger finns inom allt från företag och skolor till vård och trafikmiljöer. Under 2024 blev Nordrest börsnoterat, ett steg som stärker vår ambition att fortsätta utvecklas och driva framtidens restauranglösningar med hjärta och ansvar.
Förutom våra framgångsrika restaurangkoncept erbjuder vi restauranglösningar som är helt skräddarsydda. Vi anpassar koncepten utifrån ert behov, matgäster och platsens förutsättningar. Meny, service och drift utformas med precision för att möta just era krav. Genom att kombinera expertis inom mat och gästupplevelser skapar Nordrest unika restauranglösningar som är helt anpassade efter er verksamhet.
Välkommen att uppleva en schysstare måltidsupplevelse – på riktigt.
Grundtanken är alltid densamma: det bästa som pengar kan köpa! Denna filosofi gäller självklart maten, men också servicen.Företaget grundades av Sami Garam och Mika Vermilä år 2010 när de öppnade kafeterian i Pasilas Idrottshus.
Tillväxten har varit betydande, och det finns inga tecken på att den skulle avstanna.Vår framgång bygger på våra kunders behov av något bättre. Vi lagar mat, men vårt mål är inte bara att mätta magar – vi vill också skapa glädje.Vi är ödmjuka och vill inte bestämma över era behov när det gäller era egna festligheter. Därför hoppas vi att ni hör av er när ni behöver catering. Låt oss göra era evenemang oförglömliga!
Ni kan njuta av våra utsökta luncher på Ilmatar Arenan i Matinkylä, Vuosaaren Urheilutalo, YLE:s Studio 10 i Ilmala, Restaurang Sillan i Itämerentalo och Restaurang Oikeus i Salmisaarentalo. I Munkkivuori betjänar vi er på Hood, i Ruoholahti på vår restaurang Gresa, och i Käpylä på Käpiksessä. I Vanda lagar vi mat och serverar kaffe samt andra kaféprodukter i samband med evenemang.
Vi fortsätter också att laga mat i vårt ”hem” i Böle när det händer något där. Om ni besöker Helsingfors Handelskammare, kan ni också få möjlighet att njuta av våra tjänster. Och det är inte alls omöjligt att vi ses på en festival eller en privat fest!
Undrar du något? Skicka gärna in din fråga eller fundering, så återkommer vi snarast möjligt för att hjälpa dig.
Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.